INFORMATION INFÖR TANDRENGÖRING


Om ditt djur är äldre och ska lämnas in för tandåtgärd vill vi gärna ta en blodstatus innan ditt besök. För att kontrollera att njurar och lever klarar av att ligga i narkos och bryta ner läkemedel. Ditt djur kan ha förhöjda värden utan att visat symptom och det kan vara avgörande för återhämtning efter narkos.

Vår rekommendation är att du bokar ett besök till en sköterska för blodprovstagning ca en veckan före ditt tandbesök. Vi ringer upp dig om något skulle vara avvikande på blodprovet.
Ett blodprov kostar 950:-

Om ditt djur skulle ha förhöjda värden så vill vi gärna att den kommer in till oss dagen innan för att få vätska som hjälper njurarna. De kan även bli aktuellt att du får lämna in dagen efter operation för fortsatt vätskebehandling. Detta för att ditt djur ska ha de bästa förutsättningarna under en narkos och en snabbare återhämtning.

Vi rekommenderar blodprover på hundar från 8 år och katter från 10år. Har ditt djur visat symptom som kräkningar eller ökad törst så rekommenderas alltid ett blodprov innan tandåtgärd.

Om ditt djur inte kommer igång att äta eller dricka dagen efter åtgärd är det viktigt att ni kontaktar oss samma dag.


Avbokningar ska ske minst 48 h innan inbokad operation. Om kliniken har stängt går det bra att maila oss på info@vallentunadjurklinik.se för avbokning.